Thursday, October 30, 2008

Career Days...

Βιάζεσαι; Γιατί; Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να ανάψει κόκκινο το συντομότερο δυνατόν. Αυτοί που κάνουν το δρόμο σπίτι τους και τα τζάμια του αυτοκινήτου σου καμβά. Θα είμαι ειλικρινής. Σπάνια τους αφήνω να μου καθαρίσουν το τζάμι. Μερικές φορές μάλιστα, μου έρχονται εικόνες με νταήδες που σπάνε ευχαρίστως τα μούτρα σε πρόσφυγες που τόλμησαν να ακουμπήσουν το αμάξι τους. Είναι αλήθεια πως μερικοί από τους «πεινασμένους» βγάζουν μεροκάματο τουλάχιστον τετραπλάσιο από το δικό μου. Είμαι σίγουρος. Έχεις πετύχει τον τύπο Κηφισίας και Φειδιππίδου; Είναι όμως και άνθρωποι που δεν έπιασαν ποτέ τα σωστά πόστα και τα όποια περισσεύματα θράσους τους τελείωσαν με το που βρέθηκαν σε ξένη χώρα. Και δεν τους βρίσκεις μόνο στα φανάρια.

Ο Αρσέτ από την Ινδία εκτίμησε ενάμισι Ευρώ περισσότερο απ’ όσο μπορούσα να φανταστώ. Είχα σοκαριστεί. Κι όχι μόνο αυτό. Στο καθαριστήριο που τον γνώρισα τον έβλεπα να καθαρίζει το αυτοκίνητό μου και ντρεπόμουν. Μαζί του μεγάλοι άνθρωποι από την Αφρική και την Ασία που θα μπορούσαν να με έχουν γεννήσει. «Όταν ξανάρθεις ζήτα τον Αρσέτ μου είπε. Μπορεί να κοιμάμαι στα πλυντήρια αλλά θα έρθω να στο καθαρίσω καλά». Γέλασα αμήχανα. Τι να του έλεγα; Του ζήτησα και συγγνώμη που δεν είχα περισσότερα χρήματα να του αφήσω ως tip.

Κάπου στον Σταυρό, Αύγουστο, εγώ έκανα διακοπές. Οι δρόμοι άδειοι. Ένα άλλο «παιδί» περίμενε... Πιάσαμε την κουβέντα. «Δεν έχει δουλειά», μου είπε κι εγώ του αντιπρότεινα να πάει να ξεκουραστεί και να μην ψήνεται άσκοπα στους 40 βαθμούς. «Όχι» μου απάντησε χαμογελαστά, πριν ανάψει πράσινο. Κι ένας άλλος στον Χολαργό, έλαμψε όταν τόλμησα να τον ρωτήσω από πού είναι. «Από το Αφγανιστάν» φώναξε περήφανα. Είμαι σίγουρος. Πιο πολύ εκτιμούν δυο κουβέντες παρά τα 50 λεπτά σου. Σταμάτα.

12 Comments:

Blogger Roadartist said...

..πως στα φέρνει η ζωή..
Και να ξέρουμε να μην υπερεκτιμούμε τους εαυτούς μας.
Μακάρι να υπήρχε ισότητα, αλλά το ξέρεις καλά πως αυτό δεν θα γίνει ποτε.

8:57 pm, October 31, 2008  
Blogger spyros1000 said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ....

http://spyros1000.blogspot.com/

12:39 am, November 01, 2008  
Anonymous Anonymous said...

αν και α βλεπω απο τη θεση του συνοδηγου ολα, δεν το χα σκεφτει καθολου οπως το εθεσες..
καλημερα

10:06 am, November 02, 2008  
Blogger Angel Vs Life said...

kalimeres!!!

roadartist,
symfono apolyta me ola osa grafeis.

spyros 1000,
kali ebdomada :o)

life whispers,
pote den einai arga :o) kalimera :o)

12:14 pm, November 03, 2008  
Blogger ILive2LoveMe said...

Έχεις δίκιο. Μια λέξη, μια πιο ζεστή ματιά. Ξέρεις όμως... η καχυποψία λόγω της εγκληματικότητας κτλ κτλ έχει μπει βαθιά στο πετσί του Έλληνα, έστω κι αν έχει ψιλοαρχίσει να συμβιβάζεται με το 'ξένο'. Αυτή είναι μια άλλη πραγματικότητα. Ένας άλλος ρατσισμός. Σιωπηλός. Που ακόμη και οι υποτιθέμενα cool της υπόθεσης φοβούνται να το πουν. Μακάρι να το έβλεπαν όλοι με τα δικά σου μάτια. Με τη δική σου κατανόηση.
Φιλιά , να έχεις έναν όμορφο μήνα.

11:42 pm, November 03, 2008  
Blogger prasino liker said...

Angel ολοι αυτοι ειναι που χρειαζονται εναν αγγελο καθοδηγητη μια αορατη δυναμη να τους παρηγορει για αυτα τα ασυλληπτα που βιωνουν καθημερινα .Ναι τους λειπει η αποδοχη ,η συντροφια το φαγητο η πολυτελεια ενος γλυκου μα πανω απο ολα τα ονειρα τους εχουν αλλη διαδρομη.Διαβασα οτι τα δισεκατομυρια ευρω που θελει να δωσει το κρατος για βοηθεια στις τραπεζες ξεπερνουν κατα πολυ την βοηθεια που θα μπορουσε να εχει δωθει σε ολα τα αναπτυσομενα κρατη.
Μια μικρη βοηθεια που ισως να μην τους αναγκαζε να ζουν με αυτον τον εξευτελιστικο τροπο.

7:49 pm, November 04, 2008  
Blogger Angel Vs Life said...

kalisperes!!

ilive2loveme,
re gamoto, ki ego merikes fores exo ratsistiki antidrasi, den eimai panta toso cool, to xero einai lathos :o(

prasino liker,
ti psaxneis... edo dyskolevomaste emeis, poso mallon ekeinoi.

4:37 pm, November 06, 2008  
Blogger Sigmataf said...

kαλημερααααααααααααααα


τι κλανουμεεεεεεεεεεεεεεεεεε????????





;))



http://www.youtube.com/watch?v=r0dhwT-SJms

9:47 am, November 07, 2008  
Blogger Axis Mundi said...

Δεν έχεις καθόλου άδικο. Δυστυχώς όμως, όσο εμείς οι ίδιοι θα τους βλέπουμε από ψηλά ως μια κατώτερη κατηγορία ανθρώπων θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Και το χειρότερο είναι πως έχω πετύχει άτομο (και με ακριβό αυτοκίνητο) να παίρνει κάτι και με το που ανοίξει το φανάρι να φεύγει χωρις καν να πληρώνει...

1:04 pm, November 11, 2008  
Blogger Angel Vs Life said...

kalisperes!!

sigmataf
klala! esy?

axis mundi,
autoi einai oi xeiroteroi.

5:48 pm, November 11, 2008  
Blogger ολα θα πανε καλα... said...

είναι ένας τύπος σε κάτι φανάρια που κάθε φορά που περνάω και του χαμογελάω απλώς ή τον χαιρετάω - έχουμε πια γίνει γνωστοί-σκύβει το κεφάλι ευγενικά και λέει στερεότυπα αλλά ευγενικά,σε ρυθμό πολυβόλου:"γεια σας, τι κάνετε;καλά,ευχαριστώ".Όλα αυτά μαζί.Κι όταν του δίνω κάτι,ποτέ δεν σκύβει στη χούφτα του να δει τι του έδωσα,περιμένει να φύγω πρώτα.Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος,απροσδιορίστου ηλικίας,κάπου στα 40 ίσως.Ναι,θέλουν την καλημέρα μας εκτός ίσως από κάποια μικρή ή μεγάλη βοήθεια.

1:21 am, December 17, 2008  
Blogger Angel Vs Life said...

otan perno resta kano akribos to idio :o)

11:54 pm, December 28, 2008  

Post a Comment

<< Home