Wednesday, July 16, 2008

Η Θεωρία Του House

Όποτε περνάω έξω από ένα παλιό σπίτι με κυριεύει πάντα η απόλυτη περιέργεια. Είναι η φύση μου τέτοια. Θέλω να μαθαίνω όσο περισσότερα μπορώ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά με τα σπίτια το κακό παραγίνεται. Θέλω την ίδια στιγμή να χτυπήσω το κουδούνι, να μπω μέσα, να συναντήσω τους ενοίκους του και να αρχίσω να κάνω ερωτήσεις ασταμάτητα. Να μάθω το ποιος, γιατί, πότε έμεινε εκεί, να ανακαλύψω το κάθε μυστικό που μπορούν να αφηγηθούν οι φωτογραφίες, οι καθρέφτες, τα κρεβάτια του. Είμαι πεπεισμένος πως οι πιο μεγάλες ιστορίες κρύβονται μέσα τους. Μου μοιάζει με θέμα που δεν θα μπορούσε να βαρεθεί ποτέ κανείς.

13 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Σαν ένα "χαος" απο ατελίωτα γεγονότα..ζωές ξεχασμένες που κάνουν την φαντασία να οργιάζει..! το έχω ζήσει. ΜΙα φορά μάλιστα έψαξα να βρώ και παλιούς ένοικους αλλά δεν τα κατάφερα..είχαν ήδη ξεχαστεί στον χρόνο, το μόνο που έμεινε ήτανε παλιές φωτογραφίες σε ένα σπίτι μισογκρεμισμένο κάπου στην παλιά Λευκωσία..

την καλημέρα μου!

5:52 pm, July 16, 2008  
Blogger maria λεμονατη! said...

μαρεσει πολυ κι εμενα τωρα που το σκεφτομαι.
μια καλη αρχη ειναι να δοκιμασεις να στειλεις ενα γραμμα εκφραζοντας την επιθυμια σου στους ιδιοκτητες του σπιτιου.
εγω παντως θα χαιρομουν αφανταστα να διηγηθω την ιστορια ενος τετοιου σπιτιου φορωντας σαλι και τρωγοντας γλυκο του κουταλιου.

6:26 pm, July 16, 2008  
Blogger ILive2LoveMe said...

τέλειο! την ίδια επιθυμία και περιέργεια μαζί νιώθω κι εγώ πολλές φορές. Εδώ στην Αθήνα είναι δυσκολότερο να μάθεις. Έχω όμως βρεθεί σε νησιά , και υπήρχαν φορές που δεν δίστασα να ρωτήσω. Και δεν το μετάνοιωσα, γιατί κάποιες πληροφορίες από τους κατοίκους μου δόθηκαν. Αλλά δεν εδώ δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι, ιδίως αν το σπίτι δεν κατοικείται πλέον.
Αν μάθεις για κάποιο, ταξιδέψε μας.
Φιλιά.

7:58 pm, July 16, 2008  
Anonymous Anonymous said...

Γειάσου αγγελάκι μας!....(και μετά μου λές ότι δε γράφεις ωραία πόστ!) και παραπονιέσαι συνέχεια!....πολύ όμορφο,πολύ καλό πόστ...και μένα μ αρέσουν τα παλιά σπίτια και οι ιστορίες που κρύβουν αυτά μέσα τους...κάποτε έλεγαν οι παλιοί ποτέ μη πλησιάζεις σε παλιό και εγκαταλελειμένο (κυρίως) σπίτι! είναι πάντα στοιχιωμένο!... δεν ξέρω αλλά τώρα το θεωρώ λίγο χαζό αυτό...μ αρέσει και μένα να μαθαίνω τις ιστορίες που κρύβόυν αυτά τα σπίτια..και αγαπώ τα παλιά σπίτια και κυρίως τις μονοκατοικίες επειδή ίσως ζώ και γώ σε ένα παλιό νεοκλασικό στην οδό Αμαζόνων στο Μεταξουργείο...! το σπίτι μου από όσο ξέρω έχει πολύυυυυ μεγάλη ιστορία...εδώ κατοικούσε μιά πολύυυυυ πλούσια κυρία (πρίν από εμάς)...η οπαία δεν είχε παιδιά και πέθανε τελικά από καρκίνο...από όσα λίγα ξέρω... μιά φορά θυμάμαι ακόμη μικρή είδα την αδελφή της...η οποία μας πούλησε και το σπίτι..και η οποία δε ζεί τώρα πιά...και είχε έρθει στο σπίτι...και μιλούσε με τον πατέρα μου....ήταν όμορφη καλοντυμένη...αριστοκράτισα...θυμάμαι επείσης που σκάβοντας ο πατέρας μου (επειδή έκανε κάτι επισκευές και ανακαινίσεις στο σπίτι μας)...βρήκε κάτι πολύυυυυυ παλιά γράμματα που είχε η κυρία αυτή....και κάτι παλιά κοσμήματά της...και ένα πανέμορφο παλιό μπουκάλι...που αυτή η κυρία αποθήκευε προφανώς εκεί τα ποτά της!....και έτσι μου φάνηκε πολύ όμορφο! που είδα αυτά τα παλιά αντικείμενα που κρύβουν μέσα τους ένα κομμάτι από το παρελθόν της από την ιστορία της,από τη ζωής της και από αυτά που είδε και έζησε αυτή η γυναίκα πρίν πεθάνει....έχεις δίκιο είναι πολύ όμορφο αυτό το ταξίδι στο παρελθόν αυτών των ανθρώπων....και των σπιτιών τους....σου έυχομαι να ανακαλύπτεις πάντα τέτοιες όμορφες και συναρπαστικές ιστορίες...αξίζει να τις ακούς...φιλάκια,Αθανασία.

11:13 pm, July 16, 2008  
Anonymous Anonymous said...

Μιλάμε φιλαράκι (μα τι οικειότητα είναι αυτή..;) αυτό που έγραψες θα μπορούσε να είναι ο πρόλογος ενός υπέρτατου θρίλερ.. Έχεις υποκύψει ποτέ στην περιέργειά σου;; Θα το χαιρόσουν πιστεύω, αν και μετά θα σου έβγαινε το όνομα του περίεργου/παράξενου τύπου που απλώς εισχωρεί σε σπίτια και γίνεται αδιάκριτος.. ;-)

3:03 pm, July 17, 2008  
Blogger kat. said...

και είναι πολύ ωραίο θέμα για μυθιστόρημα.. έχει μυστήριο και θα προκαλεί γενικά, εντάσεις στον αναγνώστη!

1:06 pm, July 18, 2008  
Blogger KitsosMitsos said...

Λες τελικά τα σπίτια να έχουν και αυτά ψυχή; Γιατί με τόσα που έχουνε δει, ποτέ δεν ξέρει κανείς...
Καλημέρα

12:14 pm, July 19, 2008  
Blogger spyros1000 said...

ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ....

1:37 am, July 21, 2008  
Blogger roadartist said...

Και εγώ το ίδιο.... δε ξερω γιατι ειδικα, κατι παλια αρχοντικα.. ωραίο.. "η θεωρια του house' και ξανα ο τιτλος σου ολα τα λεφτα!

11:57 pm, July 21, 2008  
Blogger Angel Vs Life said...

kalisperes! (x9)

votsala sto pani,
exo vrei se misogkremismeno spiti, kranos apo ton polemo!

maria lemonati,
an keraseis kerasaki, erxomai gia synenteuxi :o)

ilive2loveme,
ki ego panta distazo, gi' auto enteinetai i periergeia mou :o)

athanasia,
apo ti mera pou diavasa to comment sou skeftomai pos einai to spiti kai i enoikos tou :o)

thogias,
ntokimanter skeftomoun alla kai to thriller einai poly kali enallaktiki :o) to onoma tou periergou mou exei vgei etsi ki allios, ki as min exo ypokipsei stin periegeia mou :o)

kat,
tha itan oraia na to grafame oloi mazi!

kitsosmitsos,
den apokleietai, an kai den to theoro poly pithano.

spyros 1000,
den me noiazei kai poly, allo periergeia, allo endiaferon :o)

roadartist,
neoklasika eixa ki ego sto nou mou an kai den yparxei logos na periorizomaste mono se auta :o)
euxaristo gia ta kala sou logia. sou arese o titlos? einai san titlos vgalmenos apo lifestyle periodiko :o)

3:30 pm, July 25, 2008  
Blogger prasino liker said...

Σε μια εκθεση ζωγραφικης που γινεται αυτες τις ημερες σε ενα παλιο μοναστηρι ανακαινισμενο, στην παλια πολη των Χανιων εχει ενα πινακα οπου απο την πορτα ενος γκρεμισμενου σσχεδον σπιτιου βγαινει ενας αγγελος.Ο ζωγραφος ονομαζει το εργο του// η Αναχωρηση.//
Σκεφτηκα οτι μαλλον ειχες επισκεφτει αυτο το σπιτι.

9:27 pm, July 26, 2008  
Blogger L' Aesthete Soleil said...

Αισθάνομαι το ίδιο πολύ συχνά. Και ιδιαίτερα σε παλιά σπίτια

2:47 pm, July 30, 2008  
Blogger Angel Vs Life said...

kalisperes!!

prasino liker,
oxi, alla opos to akouo, poly tha ithela :o)

l' aesthete soleil,
kalos irthes! moiazoume loipon :o)
na mas xanartheis!

5:45 pm, August 14, 2008  

Post a Comment

<< Home