Thursday, September 25, 2008

Τη Μέρα Που Δεν Φοβήθηκα Τίποτα

Καλημέρα Γιώργο,

Σήμερα το πρωί έλαβα ένα mail από τον αρχισυντάκτη μου με το οποίο ενημερώνομαι πως το site θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και πως οτιδήποτε άλλο κάνω θα πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα. Μου γνωστοποιείται πως μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να έχουν ανέβει όλα τα items (δηλαδή όλα τα ρολόγια και gadgets – παρεμπιπτόντως, τα ρολόγια έχουν ήδη, αδιαμαρτύρητα, ανέβει), τα directories, να έχουν γραφτεί bios αντρών και γυναικών (τα 5 bios των αντρών που μου ανατέθηκαν έχουν ήδη γραφτεί εδώ και μέρες...), ενώ τέλος θα πρέπει να συνεννοηθώ με τα ατελιέ των ... και του ... για να πάρω φωτογραφίες και κείμενα άρθρων που θα βρω στο γραφείο του αρχισυντάκτη μου. Να ξανασημειώσω πως αυτά τα tasks θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, ενώ ήδη είναι Τετάρτη πρωί (είχα επισημάνει στο παρελθόν πως καλό είναι να δουλέψουμε για το project πολύ πριν φτάσουμε στις 17 Σεπτεμβρίου, αλλά μου έχει γίνει κατανοητό πως δεν αποφασίζω εγώ).

Θα ήθελα από μέρους μου να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα τα οποία ενδεχομένως δεν έχουν γίνει αντιληπτά (για διάφορους λόγους το κάθε ένα από αυτά):

Α) Είμαι δημοσιογράφος (τουλάχιστον θέλω να είμαι) και δέχτηκα να ενταχθώ στην ομάδα σας για να γράφω (κυρίως) και όχι ως uploader. Αν θέλατε απλώς έναν uploader ίσως ήταν καλύτερη ιδέα να προσληφθεί ένα παιδί για πρακτική και να επικοινωνούσατε μαζί μου σήμερα για ενδεχόμενη συνεργασία. Θεωρώ πως έχω χάσει έναν χρόνο από την επαγγελματική μου ζωή (και πολλά από τη κανονική μου) απλώς ανανεώνοντας sites όπως του ... , του ... κ.ά. (ενίοτε και στη mobile μορφή τους), μορφοποιώντας το πρόγραμμα της τηλεόρασης και δελτία Τύπου για την ατζέντα του ... . Ακόμα και στο meeting της Δευτέρας άλλα πράγματα είπαμε κι άλλα αποδεικνύεται να συμβαίνουν σήμερα, πόσο μάλλον όταν το uploading για το οποίο ποτέ δεν ανέλαβα ευθύνη, πρέπει να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

B) Είμαι όσο το δυνατόν πιο τυπικός στην εργασία μου, έστω κι αν η ηθική και υλική ικανοποίηση που λαμβάνω ως ανταπόδοση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον δυσανάλογες. Ως εκ τούτου θα ήθελα να αντιμετωπίζομαι με περισσότερο σεβασμό και όχι ως τελευταίος τροχός της αμάξης (ή άλλως του τμήματος New Media), όντας κατά κάποιο τρόπο το παιδί για όλες τις δουλειές που προκύπτουν ανά τακτά διαστήματα (από λανσάρισμα ... ως υπεύθυνος ... sites – απλώς και μόνο επειδή τυχαίνει να γνωρίζω μερικούς παίκτες περισσότερο από τις/τους συναδέλφους μου).

Γ) Οι μηνιαίες μου αποδοχές ανέρχονται σε 750 Ευρώ «καθαρά». Αυτό μπορεί να είναι και δικό μου λάθος αφού θα μπορούσα να αξιώνω καλύτερες αμοιβές, μιας και εργάζομαι από το 2001 (με ένα μικρό διάλλειμα). Παρόλα αυτά, προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ γιατί πριν απ’ όλα μου αρέσει να δουλεύω σε μία μεγάλη εκδοτική εταιρεία, χαίρομαι να συνεργάζομαι με πολλούς από εσάς και θεωρώ πως οι συνθήκες εργασίας είναι ιδανικές (για τα δικά μου μέτρα). Παρόλα αυτά δεν έχω σκοπό να εργάζομαι τις υπερωρίες (ούτε καν να βγαίνω σε εξωτερικές συνεντεύξεις) που απαιτεί το προαναφερθέν deadline, όχι για κανέναν άλλο λόγο (θεωρώ πως δεν έχω δώσει δείγματα τεμπέλη – όσο κι αν η φύση της δουλειάς που μου έχει ανατεθεί θα τα δικαιολογούσε), αλλά επειδή θεωρώ προκλητικό να ζητούνται από έναν άνθρωπο που έχει κάποια χρόνια δημοσιογραφικής προϋπηρεσίας αλλά αμείβεται πενιχρά και δεν πληρώνεται επιπλέον για τις ώρες που θα μπορούσε να αφιερώσει κάπου αλλού. Επίσης, θα πρέπει να σε ενημερώσω πως εσχάτως ψάχνω δεύτερη δουλειά (και αν παρουσιαστεί η ευκαιρία μία πιο ενδιαφέρουσα -όχι απαραίτητα καλύτερη- πρώτη), οπότε εκ των πραγμάτων δεν θα μπορώ να είμαι διαθέσιμος μετά το πέρας του ωραρίου μου. Τέλος, θα ήθελα να επαναδιαπραγματευτώ, αλλά αισθάνομαι εγκλωβισμένος μιας και ούτως ή άλλως τα καθήκοντά μου θα αλλάξουν (πολύ σύντομα ελπίζω) με αποτέλεσμα να φανώ άπληστος ή αχάριστος αν ζητήσω κάτι καλύτερο. Το χειρότερο όλων είναι πως δεν μπορώ να κριθώ πάνω στη δουλειά μου αλλά μόνο σε μία διεκπεραιωτική εργασία, συνεπώς θα πρέπει να περιμένω για αρκετά μεγάλο (υποθέτω) διάστημα μέχρι να βελτιωθούν οι αποδοχές μου.

Δ) Σχετικά με το site δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω απ’ όσα είχαμε συζητήσει προ μηνών. Ακόμα δεν ξέρω αν θα ήθελα ποτέ να ζητήσω δουλειά σε ένα site που δεν συμφωνεί ακριβώς με την εικόνα που εγώ έχω στο μυαλό μου (αλλά όπως είπα, κατανοώ πως δεν είναι δική μου απόφαση), καταπιάνεται με θέματα που εγώ δεν μπορώ να καλύψω (από grooming και styling μέχρι yachting και οικονομία), γίνομαι εντολοδόχος ενός αρκετά νεαρότερού μου συναδέλφου που σίγουρα υπερτερεί πολύ σε δημόσιες σχέσεις (αν και μου φαίνεται άκρως λογική η τοποθέτησή του στη θέση αρχισυντάκτη σε τέτοιου τύπου site), μένω αμέτοχος στην ανάπτυξή του, όντας ακόμα ο uploader του, δεν έχω καν γνωρίσει έναν από τους συντάκτες με τους οποίους στο κάτω-κάτω (κι) εγώ θα μιλάω και γενικά δεν φαίνεται να υπολογίζομαι όσο θα άξιζα ή έστω ήθελα. Επειδή το να αγχώνομαι για να ανεβάζω gadgets και κοστούμια σε ένα αντρικό site που πρέπει να βγει σε δύο μέρες, πρώτα απ’ όλα με προσβάλλει σαν άνθρωπο (όχι εργαζόμενο), παρακαλώ για κάποια λύση.

Ε) Επειδή το άγχος έχει ήδη κάνει εμφανή τα σημάδια του στο πρόσωπό μου (ενδεχομένως να έχεις παρατηρήσει κι εσύ τα κενά που υπάρχουν σε αυτό), επειδή ήδη από τις αρχές του Ιουλίου (λίγο μετά την προηγούμενη συζήτησή μας) παίρνω τρεις φορές την ημέρα φάρμακα κι επειδή δεν σκοπεύω να συνεχίσω επ’ αόριστον τη θεραπεία, σου ξεκαθαρίζω πως πλέον δεν με ενδιαφέρει η θέση την οποία καλύπτω. Αν ύστερα από όλα αυτά, θεωρείς πως κάπου έχω άδικο κι αν δεν είναι εφικτό να μου εγγυηθούν ορισμένα πράγματα, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σου (θα ήθελα να συζητήσουμε για τη θέση μου στο τμήμα, αλλά φαντάζομαι πως ήδη ξέρεις τι μπορώ να κάνω).

Συγχώρησε το φορτισμένο και ίσως ειρωνικό κατά διαστήματα mail μου, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ άλλο. Σε ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου.
Γιάννης

14 Comments:

Anonymous lifewhispers said...

ωχ...θελει πολλη κουβεντα αυτο το ποστ.επανερχομαι συντομα, εχω πολλα να πω..

11:41 am, September 26, 2008  
Blogger roadartist said...

............
πειράζει που το μόνο που μπορώ να αφήσω ως σχόλιο ειναι αυτό;
δε μπορώ δυστυχώς τίποτα άλλο, απλά καταλαβαίνω όλα όσα έγραψες.

2:31 pm, September 27, 2008  
Blogger Crazy Tourists said...

Κι εγώ δεν ξέρω τι να πω... Τουλάχιστον ξέσπασες...
Καλημέρα!

12:22 pm, September 29, 2008  
Blogger prasino liker said...

Angel δεν ειμαι δασκαλα οπως αναφερεις σε δικο μου ποστ,για να σε συμβουλεψω.Εξαλλου δεν γνωριζω το αντικειμενο της εργασιας σου για να μπορω να εχω αποψη.Ισως δεν πρεπει να υπαρχει μονο μια μερα που δεν θα φοβασαι τιποτα.Με το διακριτικο φως της ευγενειας και με τολμη ,με γνωση για τις δυνατοτητες σου να διεκδικεις.Μια συζητηση με αυτους που πρεπει, να εχει πολυ θετικα αποτελεσματα.Τολμησε για ακομα μια φορα.
Καλη επιτυχια.

10:26 pm, September 29, 2008  
Blogger Angel Vs Life said...

kalimeres!!!!

life whispers,
perimeno :o)

roadartist,
den peirazei vevaia, se katalava :o)

crazy tourists,
ta leo ego, den exo provlima :o)

prasino liker,
diekdikisa kai kerdisa mia arketa kali auxisi telika, apo 1/1/09 ki an eimai akoma edo ;o)

10:56 am, September 30, 2008  
Blogger ILive2LoveMe said...

τελικά οι επαναστάσεις δεν είναι πάντα κακές, το αντίθετο. Είναι πάντα κερδοφορές έστω κι αν προς στιγμήν φαίνονται (όχι όλες) να πέφτουν σαν το λιοντάρι της Νεμέας στα χέρια του Ηρακλέους βεβαίως βεβαίως. λολ
Ο Τολμών Νικά αγαπητέ μου. Ακόμη κι αν έφευγες με ψηλά το κεφάλι γνωρίζοντας εαυτόν και ικανότητες είναι μεγάλη νίκη. (εκτός τσέπης).
Εγώ εύχομαι να σου πάνε όλα καλά τελικά. Και καλό μήνα! Φιλιά!

12:47 am, October 02, 2008  
Blogger ..αγγελoσκονη.. said...

μ'αρέσουν τέτοιοι άνθρωποι...!!τους θαυμάζω!!μπραβο angel...περιμένουμε να μας πεις τι έγινε... :)

10:18 am, October 03, 2008  
Blogger 3 parties a day said...

Ακούγεται κοινοτυπία, αλλά είναι γεγονός. Όποιος φοβάται δεν κερδίζει τίποτα.
Και εις ανώτερα. (Τι θα μας κεράσεις;)

3:13 pm, October 03, 2008  
Blogger Roadartist said...

Τελικά σου απάντησε κάτι??
...γράψε μας και αντιδράσεις.. αν υπήρξαν..

12:35 pm, October 05, 2008  
Anonymous lifewhispers said...

λοιπον...
να πω καταρχα οτι λαμβανω την επιστοληα υτη ως δεδομενη. να αναφερθω στα χαρακτηριστικα της.
πρωτο και μεγαλο μειονεκτημα ομισθος, που θεωρω απαρδεκτο για εναν ανθρωπο που δουλευει τοσα χρονια, εστω καιμε ενα διαλειμμα.
δευτερον, επειδη καλως η κακως ξερω πολυ καλα το τριπακι που λεγεται "μτινγκ της δευτερας", να εχεις υποψιν σου, αν και ειμαι σιγουρη οτι το ξερεις ηδη, οτι υπα΄ρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ αυτων που λεγονται και αυτων που γινονται εντελει μετα απο αυτα τα μιτινγκ.
το θετικο ειναι οτι εγραψες οτι ψαχνεισ και δευτερη δουλεια, ή μια άλλη δουλεια (αν φυσικα σε παρινει να αφησεις αυτην)
ωστόσο, το οτι για αλλο προσεληφθης και τελεικα αλλο κανεις, ηταν το μονο σιγυρο στο χωρο σου.
Αν εκανα διαφορετικες επιλογες στη ζωη μου, αθμπορουσα τωρα να ειμαι συναδελφος σου, αλλα με αυτο τοποστ καταλαβαινω οτι τελικα ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε.
το θεμα ειναι τι επιλεγουμε να εχουμε. και πιστευω ακραδαντα οτι καποια στιμγη πρεπει να επιλεξουμε την ψυχικη μας ηρεμια. δε συμφωνεις;;;

καλη εβδομαδα angel

11:10 am, October 06, 2008  
Blogger Angel Vs Life said...

kalisperes!!!!!

ilive2loveme,
telika ta perissotera pigan kala (oxi oso kala tha ithela vevaia). alla den thelo na eimai axaristos. :o)

aggeloskoni,
xamos egine leme! telika kai posto allazo kai auxisi pairno ;o)

3 parties a day,
tha sou elega pralines, alla tha exeis xortasei ekei pano :o)

roadartist,
skeftomai oti peripou kanoume to idio pragma (epaggelmatika) mono pou esy prepei na to kaneis poly kalytera.
mou apantise se deuterolepta otan me kalese sto grafeio tou kai syzitisame ta panta. i paraitisi den egine dekti kai apo 1/1 tha mou ginei gennaia auxisi. exeis ki esy pralina ki oloi sas :o)

lifewhispers,
auto pou me trelainei perissotero einai na amoivontai kalytera anthropoi pou den to axizoun gia KANENAN logo. tous to eipa-den me enoiaze pia. telika kati kerdisa ki ego. i alithia einai pantos pos aisthanomai avevaiotita para tin opoia empeiria mou kai syxna metaniono gia tis epiloges mou. apo tin alli, euxomai na eimai panta kala kai na exo pisti stis dynatotites mou. thank you :o)

5:02 pm, October 06, 2008  
Blogger Aurangel said...

Ιδιαίτερο κείμενο!
Δεν το βρίσκω διόλου ειρωνικό!
Angel kiss

12:25 pm, October 07, 2008  
Blogger kat. said...

να ρωτήσω κάτι;
αυτό το έχεις στείλει;;

10:50 am, October 12, 2008  
Blogger Angel Vs Life said...

kalimeres!!

aurangel,
kalos irthes! xairomai pou sou arese to keimeno. to egrapsa mesa se elaxista lepta me trela nevra, alla mou arese kai eipa na to anartiso :o)
na mas xanartheis!

kat,
of course... ;o)

11:04 am, October 14, 2008  

Post a Comment

<< Home